domingo, 30 de mayo de 2010

Analisi obra madame bovary

3- Analisi de l’obra
L'obra es divideix en tres parts:
La primera part consta al seu torn de nou capítols que comencen amb la infància de Charles Bovary i dels seus estudis i com es cas amb una dona major que ell, i comença a treballar com a metge, també en aquesta primera part coneix a Emma que és filla d'un pacient seu, un pagès que ha educat la seva filla en un col.legi de monges, amb molt bona disciplina i com si fos una nena burgesa. Charles s'enamora d'Emma i quan mor la seva dona, decideix demanar-li la mà al seu pare el qual accepta. La primera part acaba quan ja s'han casat i es van a mudar de Tost i ella ja està embarassada.
La segona part consta de 15 capítols i comença quan es muden. Emma Bovary ja se sent frustrada en el seu matrimoni, casant-se no ha aconseguit el que volia ja que s'ha casat amb un simple metge vulgar i les seves aspiracions són més grans. Decideix que va ha d’aconseguir el que es va proposar i, en un futur, ha de ser com les dones de les novel romàntiques que llegeix. Coneix un home, Rodolphe, el qual arriba a ser el seu amant però aquest l'abandona. En aquesta segona part Emma ja té la seva filla Berthe, la qual és posada en mans d'una dida que s'encarrega de la seva cura, Emma no té relació amb ella excepte en comptades ocasions.
La tercera part, es divideix en 11 capítols i correspon a la relació amb el seu segon amant, Lleó, el qual acaba abandonant. Emma, frustrada i perseguida pels seus creditors per gastar més enllà de les seves possibilitats i per tant, perseguida per les seves deutes, decideix treure's la vida amb arsènic.

No hay comentarios:

Publicar un comentario